Tuesday, April 29, 2014

Old skool days,spm 2013 dan college's life.

Assalamualaikum wahai pengunjung2 blog sekalian. ^^ Ahh,pagi2 camni tak tahu apa nak buat,Pika ponn tulis lha entri.Hee.. Iyelha kan,dah jadi penganggur,tak ada kerja sangat kan?Dan bumi Johor nii sangatlah sunyi pagi2.Sampai mata tenggelam dek kebosanan nii. Rumah dah kemas,Pika kat rumah sesorang jee nii.Well,tetiap hari keseorangan.Mak,ayah kerja.Adik pergi sekolah.And I'm all alone here.It's worth it though.Nak buat suka suki atok nenek kita ponn boleh,dah tak ada orang nak kacau.Dan tak ada sape yang peduli.Bak kata Dinie,"kau nak melengging keliling rumah ponn takpe."Tapi Pika taderlah sampai tahap nak jalan berbogel keliling rumah. --" Aduduu... Haii,tengok tajuk sayang.Yupp Yupp Yupp.Harini kita cerita pasal 3 benda alah tu,okey?No bantahan and whatnot,no such things kay?Haha.Ayat batak di situ.Ha..Ha..Ha.. *insipid laugh*
Yeah.Old skool days.Long live the old skool Days.And jujur cakap,Baru 5 bulann tinggalkan SMK Dato'Sulaiman dahh rasa rindu ya amat,DIA saja yang tahu.Hehe.Padahal kalau diputar balik masa 360 darjah kebelakang,dulu menyumpah bagai kat sekolah tuu.Makanan kat kantin tak sedaplah,kelas that..kelas this..manyak sangat kelas,nak bakar sekolah lah,and favourite cikgu tak favourite cikgu lah,belum masuk hal musuh perempuan yang bajet lebih suka carik pasal dan hal pakwe makwe berbagai ragam.Walah-walah.Tapi perasaan rindu tuu natural,datang sendiri bila kita dah tak ada kat situ.And perhaps ada betulnya kata nenek2,hilang sesuatu baru kita rasa istimewanya dia.Haa...
Dan Pika dulu zaman sekolah ponn bukanlah baik sangat.Hehehe.Suka sangat langgar peraturan,kepala ferum,lagi keras dari batu asah.Kalau sportcheck tiap-tiap minggu,nama Pika sentiasa yang tersenarai.Haiyoo,tudung pendek(tudung gunting untuk kawad),stoking pendek,tak pakai kain dalam,skaf hitam,pin tudung...semua yang dilarang,itulah yang Pika buat.Sekalipun,Pika sangat hormat pada cikgu.Anak murid mithali nii.Kah3.Sungguh perasan bukan?Mohon lempang budak yang tulis entri nii.Heee. SPM.Wuuuu....ingat balik,rasa macam baru semalam melangkah masuk dewan periksa.Dan bila ingat balik,first paper Pika dah kena migrain.Pikir banyak gamak nya.Masa tuu subjek bahasa melayu.Kelam kabut jugaklah pagi tuu carik paracetamol segala bagai,sapu minyak angin pagi petang.Alhamdulillah dapat jugak jawab sampai dapat A sakit-sakit ponn.Tapi masa paper Physics dan Biologi,makan dalam jelha jawabnya.Apak,susah gila!!!Menangis tak berlagu dalam dewan periksa tu.Hohoho.Bayangkan,target banyak tak keluar.Bukannya Pika studi and revise yang target jee,tapi mestilah concern dan fokus pada yang kita yakin,sebab nak A+ bak kata mamat2 skema.Kott.Entahlah.Tapi Alhamdulillah lahh,dapat jugak Physics B+ dan Bio A-.Kalau dah bagi jawapan bedal2,nak buat camne. College's life.Obviously belum sedia nak cerita hal nii sebab masih mood merdeka.Haha.Malahan semakan keputusan UPU ponn belum bukak.Baru dapat result matrik saja.Pika dapat kat Selangor.Ohh,sangatlah jauh dari Johor.Yang paling patah hati tuu,budak kelas Pika ramai2 dapat kat Negeri Sembilan and Melaka,beberapa orang jee dapat jauh2 kat Kelantan dan Penang cam Pika nii.Lhahaii.Tapi hati tetap ngucap rasa syukur.Yelah dari tak dapat Lansung. Ada jugak research pasal matrikulasi Selangor nii.Baru bukak tahun 2010.Kira baru lagilah.Kalaw Pika pergi,Pika batch keempat kat situ.Awal2 dah set nak amik sains hayat no what,come hell or high water.Dan masaa tuu otak cuma fikir no more Physics AND Addmath.AND bukan OR.Tapi bila check balik,sains hayat macam mana ponn,matematik tetap kena amik.Ohmaii...*jatuh katil*.Haha,kecewa bukan kepalang kay.Tapi tak apalah,kita belajar untuk dapatkan ilmu bukan?So belajar biar ikhlas. Huhuii,setakat nii jaa.Nak contact Pika kat wechat mehh,takkan tak kenal Fieqa Azusa?Kah3.Oke.I'm off now.Betul2 ada kerja nak buat.Ada kesempatan,Pika tulis entri lagi.Assalamualaikum.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...