Saturday, February 18, 2012

Kenapa mesti bosan?Hadapi dengan sebaiknyer ^^

Assalamualaikum....chak!!!KOrang ape kabar?Sihat tak?Kalau sihat bagus lha>< Erm,entri hari ni eqa nak bincangkan tentang BOSAN.Ape maksud bosan? Bosan ialah ape bila kita sebagai manusia dha takde keje nak buat,hahha!So anyway,alang2 dah cerita pasal bosan ni lha kan,jom kita share2 sikit lha tips utk hilangkan bosan especially time ujan 2 macam ni.meh lha. 1.Tonton tv sambil hirup coklat panas is the best way of all.Biasanya time hujan2 memang best buat macam ni.Pilih lha sama ada nak tonton drama atau filem cinta korea,hindustan,holywood,melayu atau indon ke..tapi kalau2 time ujan tu tak sesuai lha tengok horror movie. 2.Baca novel cinta sambil berselubung dalam comforter bagi budak2 perempuan.Novel..tak kisah lha alaf 21 ke,buku prima,kaki novel,fajar bakti or pape jew asal baik punye cerita...kalau lelaki elok baca komik saja or newspaper..tapi kalau rajin eloklha studi atau buat homework terus. 3.Solat itu tiang agama.Nah,alang2 korang pegi lha buat solat2 sunat,sekurang2 nya dapat tambah pahala amalan baik kita,yer tak?Ataupun baca al-quran ke..jgn abiskan masa bergosip atau mengutu orang jew tak kisah lha kat mulut,handphone atau facebook ye. Sedikit sebanyak yang eqa tulis ni harap dapat dimanfaatkan oleh korang2 sekalian dengan baik..wokeyh thats all for today...ta.ta!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...