Monday, January 2, 2012

Hmm..laki2,pompuan2!(sabo jela).

Okey topik yg eqa nak bincangkan ari ni pasal...erm.sebelum tu,kepada para lelaki sekalian,mesti ramai yg pernah buat statement macam nie kan?Example:

#kenapa semua pempuan time first2 kapel akan cakap macam ni:
Kaulah segalanya,kaulah satu-satunya,kaulah lelaki terbaik di dunia,kaulah....ah what ever lah.
#Dan bila dah clash:
Lelaki semua sama saje!

Lelaki tak patut hanya menyalahkan perempuan...cuba baca statement laki pulak.Example:

#first time kapel:
Oh my baby,pretty,huggy bunny..takde pompuan lain selain awak syg.
#biler break(lain cerita):
awak2(kpd gadis lain)jom jd kapel sye,sye sekarang kesunyian tau..ade orang dah tinggalkan saya..@...awak single tak?

Okey tu pasal percintaan.Jom try lain kes pulak.Para suami-isteri kat luar sana mesti pernah menghadapi situasi macam ni...

#suami:
Duduk saja,ada yang melilau sana-sini,isap rokok tunggu isteri beli atau shopping berapa lama(kadang2 berjam2)yang dia orang suka..Yang penting cash mesti ada di tangan tinggal bayar saje.

#isteri:
'kaki aku tak boleh duduk diam aje ni,mesti cepat kalau tak menyesal ni'..Hmphh...itu mungkin ayat pertama yg ada dalam otak isteri2,makcik2 biler saja sampai shopping mall/pasar malam.biasanya dia orang akan meronda seluruh kedai selagi apa yang dicari tak berkenan di hati.tapi kalau yg tidak dikategorikan dalam golongan tidak berada biasanya akan pulang hampa tanpa sebarang belian.

Kalau dalam hal sikap pula,lelaki akan merungut macam ni:

#lelaki:
tak kisahlah suami ke boyfie'perempuan mesti suka marah2 tak tentu pasal,kadang2 gembira tak tentu pasal...macam ROLLER-COASTER,PMS tak tentu tempat'...hahha,yup memang perempuan semuanya kan mengalami masalah yg lelaki ini cakap tapi mungkin ade yang tak penah kott.

#perempuan:
'lelaki ni,suka simpan2..cuba berterus-terang aje..sebab tulah ramai yang salah-paham suami dyorang tak romantiklah..takde perasaan lagi terhadap dioranglah.semuanya gara2 sikap Keeping Secret dyorang yg kuat tu'Rasanya tak semua lelaki macam tu..Korang rasa macam mana?

Okey thats all that i can say about boys and girls,hubby and wifey..eqa hanya buat andaian sendiri..kalau ade kurang dimana2 boleh lha korang komen,segala kritikan membina akan diterima dengan hati terbuka ta.ta!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...