Monday, December 19, 2011

filem The Lovely Bones.

Well,ape yg eqa nak critekan ari ni adalah mengenai satu film yg tak lah terlampau popular sewaktu ditayangkan pada tahun 2010 dahulu sebaliknya mengenai pengajaran yang kita dapat dalam filam ini...
Tajuk crite ni ialah The Lovely Bones.watak utamanya dilakonkan oleh pelakon remaja yang cantik menawan ini,saorse ronan.

Kisah ini berkisar tentang kehidupan seorang remaja berusia 14 tahun pada sekitar tahun 70-an.kisah tragis ini bermula apabila susie salmon menerima ajakan jirannya mr.harvey masuk ke dalam stor bawah tanah ladang jagung sebelum dirogol dan dibunuh.

Tapi bukan itu yg filem ini ingin sampaikan sebaliknya nilai kasih sayang dan kekeluargaan yang utuh dan tidak akan pernah putus walaupun apabila seseorang itu mati.sebagai contoh,adik susie iaitu lindsey sanggup bersusah payah mencari bukti si pembunuh hinggakan dia sendiri hampir menjadi mangsa mr.harvey.begitu juga dengan ayah susie yang sentiasa percaya bahawa pembunuh anaknya akn tettangkap.
Dan ada banyak lagi pengajaran yg boleh diperoleh,salah satunya ialah setiap orang akan mati dan kita harus mempercayainya.
By the way,eqa nak sangat kalau ade sekuel filem ni,watak utamanya ialah chloe grace moretz sebab dia cantik dan ade potensi berlakon seperti saorse.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...